Vitajte vo svete Biena Moda    0948 12 12 48   info@biena.sk

Úvod Blog Ako si pre seba vybrať ten správny šperk

Ako si pre seba vybrať ten správny šperk

Ako si pre seba vybrať ten správny šperk

Každá z nás je originálna a jedinečná, preto je niekedy výber vhodného šperku veľmi ťažkou úlohou. Šperky a bižutéria sú našim dôležitým doplnkom, vyjadrujú náš štýl, ale každej z nás sa páči niečo iné. Preto niektoré z nás siahajú po odvážnejších, extravagantnejších kúskoch a niektoré ženy dajú prednosť decentným, jemným šperkom. Aj šperky podliehajú móde, preto je dobré mať v zásobe aj pár nadčasových kúskov. 

 

Vyberajte si šperky podľa príležitostí

V súčasnosti sú v popredí masívne, výrazné šperky v rôznych tvaroch a farbách, ktoré okamžite strhnú pozornosť. Nemusíte však za každú cenu podliehať módnym trendom, vyberajte si šperky podľa svojho vkusu a pohodlia. Šperk je prvkom, ktorý nám pomôže odlíšiť sa od ostatných. Podčiarkne krásu a osobnosť každej ženy. A je úplne jedno, či pôjde o náramky, retiazky, či náušnice.  Je však rozdiel, či si vyberáte šperk na každý deň alebo slávnostnejšiu príležitosť. Na bežné nosenie sú ideálnejšie menšie, menej výrazné šperky, ktoré môžete navzájom kombinovať. Na slávnostnú príležitosť môžete siahnuť po nápadnejších a originálnejších kúskoch.

Ako si pre seba vybrať ten správny šperk

Luxusná bižutéria či šperk?

Šperky sú z rôznych materiálov, najčastejšie zo zlata, striebra, platiny, volfrámu, chirurgickej ocele alebo ide o bižutériu. Šperkom môže byť aj luxusná bižutéria, ktorá vyšperkuje váš vzhľad a splní všetky parametre dobre vyzerajúceho doplnku. Pri výbere bižutérie je dôležité, aby bola kvalitne povrchovo upravená. Bižutéria je cenovo dostupnejšia, preto si môžeme dovoliť meniť ju častejšie.

 

Ako šperky kombinovať

Šperky by mali dokresľovať váš vkus a eleganciu. Pravidlá etikety hovoria o maximálnom povolenom počte šperkov. Pri výbere mohutných, výrazných šperkov nepoužite viac ako  2 druhy. Ich štýl prispôsobte podľa vášho oblečenia a udalosti, na ktorú sa chystáte. Pri farebne a modelovo jemnejších šatách môžete použiť výrazné šperky. Naopak, ak je samotná látka šiat veľmi jemná, odporúčame šperky nežné, krehké, ktoré neprebijú ľahkosť celkového outfitu. Pri extravagantnom oblečení naopak, použite skôr menej výrazné šperky alebo jeden, tiež extravagnantý solitér a k nemu príslušné, menej extravagantné, doplnky.

Šperky môžu váš outfit perfektne doladiť, alebo ho aj nemilo pokaziť. Aby ste vyzerali skvelo za každých okolností, skúste sa riadiť týmito pravidlami:

  • dbajte na to, aby všetky šperky ladili navzájom farbou ušľachtilého kovu ale aj farbou kameňa
  • zlato a striebro navzájom nekombinujte, použite vždy len jeden druh vzácneho kovu 
  • ak siahnete po pravých šperkoch, oblúkom sa vyhnite bižutérii, nekombinujte ich navzájom

Ak chcete vyzerať výborne, doprajte si čas a premyslite si, ako váš outfit vyšperkujete. Každá žena je originál a správne zvolený šperk bude vašu jedinečnosť podtrhovať.

Nežná slza - prívesok

Nežná slza - prívesok

Šľachetné srdce prívesok

Šľachetné srdce prívesok

Prívesok s retiazkou

Prívesok s retiazkou

Set Hravý kvet

Set Hravý kvet